Vuosijuhlat 2022

Kuvaajana vuosijuhlilla toimi Sakari Levävaara. Kuvia pääset katsomaan oheisesta linkistä: https://drive.google.com/drive/folders/10p73JHCj1T6JYEuY1d729GhL3-S8plbp?usp=sharing

Mutka ry täyttää huikeat 45 vuotta!

Vuosijuhlia vietetään 19.11.2022 klo 18.00 alkaen ja paikkana toimii Scandic Kuopio osoitteessa Satamakatu 1.


Mutta mitkäs ovat vuosijuhlat?


Vuosijuhlat ovat opiskelijayhdistyksen hienoin ja arvokkain illallisjuhla, jossa yhdistyksen jäsenet, hallitus, alumnit, yhteistyökumppanit ja kutsuvieraat juhlivat saavutettua ikää. Vuosijuhlien ohjelmaan kuuluu tavanomaisesti laulamista, ansioituneiden jäsenten muistamista, puheenvuoroja ja kiitospuheita, sekä kolmen ruokalajin illallinen.


Tilaisuuden juhlallisuutta tulee kunnioittaa pukeutumisella, ja yleensä vuosijuhliin onkin määritelty pukukoodi, jota tulee noudattaa. Mutka ry:n vuosijuhlissa pukukoodina toimii iltapuku tai muu juhlava puku, jossa oma persoona saa näkyä.


Vuosijuhlien jälkeisenä päivänä järjestetään perinteisesti silliaamiainen eli Sillis. Tämä on vuosijuhlia seuraava rennompi tilaisuus, johon pukeudutaan yleensä haalareihin tai ennalta määritellyn teeman mukaisesti.

Vuosijuhlaviikolla on erilaista järjestettyä ohjelmaa, joka kaikki huipentuu vuosijuhliin!


Liput vuosijuhliin tulevat myyntiin 19.9. klo 12.00

Vuosijuhlillemme on kolme erilaista lipputyyppiä. Mutka ry:n jäsenille jäsenhintaiset liput, sekä Mutka ry:n ja muotoilun alumneille alumni liput.

Ei jäsenlippu toimii muille opiskelijoille sekä myös Avec-lippuna.


Lippujen hinnat ovat:

Mutka ry:n jäsenille 75 €

Mutka ry:n alumneille ja valmistuneille opiskelijoille 80 €

Ei jäsenlippu 90 €


Liput ostettavissa kide.appista: https://kide.app/events/06cb1a8b-e9e0-4b91-b9a3-c191ed922f83


Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleiksi juhlimaan 45-vuotiasta Mutka ry:tä 🧡🖤Vuosijuhlaan tulee saapua ajoissa ja juhlasaliin siirrytään mahdollisen avecin kanssa. Ensimmäisenä kätellään illan isäntä ja emäntä, jonka jälkeen siirrytään nimetyille paikoille odottamaan seisoen. Istua saa vasta, kun koko pöytäseurue on saapunut. Kohteliasta on myös tervehtiä kaikkia samassa pöydässä olevia, sekä myös esittäytyä, jos et tunne kaikkia ennestään. Kaikkien vieraiden saavuttua juhlan seremoniamestari pitää alkupuheenvuoron, jonka jälkeen kohotetaan alkumalja.


Ohjelmanumeroiden aikana ei ole suotavaa puhua eikä poistua paikaltaan, myös turhaa elektroniikan käyttöä tulisi välttää. Puhelin on pidettävä äänettömällä. Ruokailujen aikana pöytäseurueen kanssa voi seurustella. Juhlan aikana on myös taukoja, jolloin on mahdollista ottaa valokuvia ja liikkua paikaltaan.


Vuosijuhlaan kuuluu kolmen ruokalajin illallinen. Alku- ja jälkiruuan kohdalla ruokailun voi aloittaa, kun koko pöytäseurue on saanut annokset. Pääruuan saa aloittaa heti, kun vierustoverit ovat myös saaneet annokset. Juhlissa annokset ja juomat tarjoillaan suoraan pöytiin.


Hyvät käytöstavat on syytä muistaa! Käytöksellä ja pukeutumisella kunnioitat arvokasta juhlaa.Arvokkaissa ja hienoissa juhlissa, kuten vuosijuhlat, on yleensä määritelty pukukoodi. Juhlavalla pukeutumisella kunnioitetaan tilaisuutta ja juhlan järjestäjää.


Mutka ry:n vuosijuhlissa pukukoodina naisilla on iltapuku, joka tarkoittaa pitkää juhlapukua, yleisimmin mekkoa. Mekon sijasta tämä antaa kuitenkin myös naisille mahdollisuuden pukeutua housupukuun. Puvun tulee olla valmistettu juhlavasta materiaalista, sekä sen kanssa voi käyttää hartiahuivia ja pitkiä käsineitä. Pukukoodi määrittelee myös kampausta ja asusteita. Pitkät hiukset tulee olla juhlavasti kiinni, avonainen kampaus sopii lyhyeen hiukseen. Laukkuna toimii parhaiten siro kirjekuorimalli, jossa ei ole olkahihnaa. Koruja saa ja on suotavaakin käyttää! Hanskoja käytettäessä huomioitavaa on, että sormukset jätetään hanskojen alle, kun taas rannekorut ja korukellot puetaan hanskojen päälle. Kengiksi varma valinta on avokkaat tai muut juhlaan ja pukuun sopivat.


Miesten kohdalla naisten iltapukua vastaa parhaiten pukukoodi tummapuku. Tämä tarkoittaa mustaa, tummansinistä tai tummanharmaata yksiväristä pukua, jonka kanssa käytetään valkoista kauluspaitaa ja hillityn väristä solmiota tai rusettia. Solmio tai rusetti voi myös noudattaa naisen puvun väriä. Housut ovat samaa sävyä takin kanssa ja kenkien tulisi olla mustat. Muita vuosijuhliin sopivia pukuja miehelle ovat frakki ja smokki.


Vuosijuhlien pukeutumiseen kuuluu myös kunniamerkit ja -nauhat. Kunniamerkit tulee kiinnittää vasempaan rintaan. Miehillä nauha kulkee oikealta olalta rinnan yli alas vasemmalle, ja se puetaan takin ja liivin alle. Naisilla nauha yleisimmin taitellaan ruusukkeeksi vasempaan rintaa, koska nauhan ei tulisi koskettaa paljasta ihoa. Mutkalle on tulossa omia järjestönauhoja, näistä lisäinfoa myöhemmin!


Näillä ohjeilla pääset alkuun, kun valitset pukua. Pukeutuessa muista juhlan arvokkuus, mutta toivomme myös, että annat oman persoonasi näkyä!
Järjestönauhat ovat saapuneet!

Nauhaa käytetään arvokkaissa ja akateemisissa juhlissa, kuten vuosijuhlissa. Mutkan oma järjestönauha on nyt ostettavissa hintaan 7e. Nauhaa voit ostaa toimistopäiviltä ja iltakouluista. Ollessasi Mutka ry:n jäsen, sinulla on oikeus ostaa ja käyttää nauhaa. Nauhaa saat käyttää myös jäsenyyden päätyttyä.

Miehillä nauha kulkee oikealta olalta rinnan yli alas vasemmalle, ja se puetaan takin alle. Naisilla nauha taitellaan ruusukkeeksi vasempaan rintaan.

Ohje ruusukkeen taitteluun:

  1. Taita nauha 10 cm matkalta päällekkäin.


2. Taita nauhaa taas 10 cm niin, että nauhan häntä jää taitosten sisään.

3. Edellisten taitosten päällä taita nauhaa vastakkaiseen suuntaan niin, että alempaa taitosta jää näkyviin 1,5 cm.


4. Taita nauhaa myös toisessa reunassa niin, että aiempaa taitosta jää näkyviin 1,5 cm. Tällöin päällimmäisen taitoksen kokonaispituus on 7 cm, koko ruusukkeen pituuden ollessa 10 cm.


5. Tee siisti taitos niin, että nauhan häntä tulee ruusukkeen keskelle.

6. Pyöräytä häntä ruusukkeen taakse.

7. Pyöräytä häntä vielä kertaalleen ruusukkeen ympäri. Kiinnitä taitokset siististi muutamalla pistolla ruusukkeen takapuolelta. Mikäli nauhaa jää yli, leikkaa ylimääräinen nauha pois niin, että nauhan pää jää ruusukkeen taakse piiloon.

Jos ruusukkeen taittelun kanssa on haasteita, tule rohkeasti kysymään neuvoa!


Vujuviikon aktiviteetit!

Tapahtumat ovat avoimet kaikille opiskelijoille!

Osallistumalla vuosijuhlille olet oikeutettu haalarimerkkiin jotka jaetaan itse juhlassa!

Vuosijuhlalipulla voit osallistua ilmaiseksi kaikkiin aktiviteetteihin, linkin ilmoittautumiseen olet saanut sähköpostiin! Mikäli et ole ostanut vuosijuhlille lippua, olet lämpimästi tervetullut osallistumaan vuosijuhlaviikon aktiviteetteihin!

Osallistumalla yhteen tai kaikkiin aktiviteetteihin olet oikeutettu yhteen haalarimerkkiin!

Tiistaina 15.11. on SYKETTÄ-liikuntapalveluiden järjestämä Commercial-tanssitunti klo 16-17 Studentia-salissa osoitteessa Yliopistonranta 3.

Liput ostettavissa kide.app 7.11. Kello 12:15 alkaen ja päättyy 15.11. Kello 12:00.

SYKETTÄ-Commercial-tanssitunti jäsenille 2e ja muille 3e.

Keskiviikkona 16.11. on Drink & Draw klo 19-21 Calacuccossa luvassa on elävän mallin piirtämistä. Otathan mukaan omat piirustusvälineet!

Saavuthan paikalle 18:45, kesken mallin piirtämisen ei pääse sisään vaan seuraavan tauon aikana klo 19:45.

Karaoke puolen ovesta kulku elävän mallin piirtämiseen.

Klo 21 alkaen jatkot samassa paikassa. Sisäänkäynti pääovesta.

Drink & Draw-liput ovat jäsenille 5e ja muille 7e.(Lippu sisältää jatkot)

Drink & Draw-jatkojen liput ovat jäsenille 3e ja muille 4e.

Liput ostettavissa kide.app 7.11. Kello 12:15 alkaen ja päättyy 16.11. Kello 12:00

Torstaina 17.11. on etiketti-ilta klo 18-22 Intro Socialissa osoitteessa Kauppakatu 20. Ohjelmassa on klo 18-20 juhlaetiketin läpikäymistä, jonka jälkeen klo 20-22 on Mutka-visa.

Etiketti-ilta jäsenille 2e ja muille 3e.

Liput ostettavissa kide.app 7.11. Kello 12:15 alkaen ja päättyy 17.11. Kello 12:00.

Tervetuloa tapahtumiin!


Nyt se on täällä, nimittäin vujuviikko!


Sen kunniaksi haluamme esitellä vuosijuhliemme sponsorit ja yhteistyökumppanit, joita ovat:

Savonia-ammattikorkeakoulu,

Savonia muotoilu,

Opiskelijakunta SAVOTTA,

Ornamo,

Vararengasravintolat,

Intro Social,

Design Center,

Calacucco,

SYKETTÄ-liikuntapalvelut,

Erotic Place


Kertauksena vielä myös viikon ohjelma:


Tiistaina 15.11. SYKETTÄ-tanssitunti klo 16-17 Studentialla

Keskiviikkona 16.11. Drink&draw 19-21 Calacuccossa

Torstaina 17.11. Etiketti-ilta klo 18-22 Introssa

Lauantaina 19.11. Vuosijuhlat hotelli Scandic Kuopiossa osoitteessa Satamakatu 1 klo 18 alkaen, jonka jälkeen jatkot Bar Laskussa.

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä sunnuntaina 20.11. silliaamiainen eli sillis salaisessa paikassa.


Vujuille osallistuja, katso sähköpostisi! Siellä tarkempaa infoa aikatauluista ja silliksestä.Järjestönauhaa ja pinssejä vielä saatavilla!


Torstaina 17.11. ja perjantaina 18.11. klo 11-14 voit tulla ostoksille tilaan J129, tämän lisäksi nauhaa ja pinssejä on mahdollista ostaa myös torstain etiketti-illasta.


Ps. Pinssiä voit käyttää muissakin tilanteissa kuin vuosijuhlilla, se sopii upeasti esim laukkuun tai haalariin!